Besloten ruimtes

Bij betreding van een besloten ruimte ontstaat regelmatig valgevaar. Een besloten ruimte is een gesloten of deels open omgeving, met een al dan niet vernauwde toegang. Niet ontworpen voor het verblijf van personen.

Daarnaast bieden de ruimtes vaak beperkte bewegingsruimte, beperkte toegankelijkheid en beperkte vluchtwegen. Een omgeving waarvan kan worden vermoed dat de atmosfeer zodanige stoffen bevat, dat bij betreding gevaar bestaat voor verstikking, bedwelming, vergiftiging, brand en/ of een explosie. Veel besloten ruimtes moeten regelmatig worden betreden, bijvoorbeeld voor inspecties, reparaties, of schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Kortom een risicovolle werkomgeving.

Om u te ondersteunen bij veilig werken in besloten ruimtes, biedt Eurosafe Solutions op uw situatie toegespitste oplossingen. Voor veilige betreding en redding & evacuatie.

Video

Recentelijk verzorgden wij met R3B Safety & Rescue een demonstratie bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Beverwijk. Tijdens de demo lichtten wij twee systemen uit. Het XTIRPA en het Porta Gantry Rapide systeem. Bekijk de video hieronder.

Gebruiksvriendelijke oplossingen voor veilig werken in besloten ruimtes

Product XTIRPA

XTIRPA, een lichtgewicht aluminium oplossing, wordt opgebouwd met een valblok met een takelfunctie voor acute redding en evacuatie. Met deze combinatie kunt u gezekerd afdalen van een ladder om in een besloten ruimte werkzaamheden te verrichten.

Het is een modulair systeem dat eenvoudig aan te passen en uit te breiden. Met veiligheid en gebruiksgemak als uitgangspunt. Een gebruiker kan een XTIRPA systeem snel en eenvoudig opzetten. Zonder hulp en zonder gereedschap. Volledig mobiel maar ook in combinatie met vaste voeten op diverse locaties. Door het mobiele systeem in een servicebus mee te nemen, kan het product op de vaste voet geplaatst worden en binnen enkele minuten gebruiksklaar gemaakt worden.

Nog een voordeel van XTIRPA systemen is dat ze ook in een andere positie dan recht boven een mangat te gebruiken zijn. Dit maakt de systemen flexibel inzetbaar.

Product Porta Gantry Rapide System

Het Porta Gantry Rapide System van Reid Lifting bestaat altijd uit twee bokken. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker aangelijnd is aan een soort bovenloop kraan.

Dit flexibele systeem is net zo snel en eenvoudig in elkaar te zetten als XTIRPA systemen. Met het systeem kan een gebruiker gezekerd afdalen en kan met behulp van een valblok met takelfunctie gered worden in geval van calamiteiten.

Veiligheid

Met de inzet van gebruiksvriendelijke en veilige oplossingen vergroot u de veiligheid en de effectiviteit van uw medewerkers. Daarbij maken deze oplossingen reddingsacties op veel locaties eenvoudiger. Gecombineerd met gedegen training in veilig werken in besloten ruimtes, verbetert u daarnaast de vaardigheden en het veiligheidsbewustzijn onder uw medewerkers.

Onze oplossingen voldoen aan de zwaarste eisen en alle geldende normen. In alle denkbare situaties.

Lees meer Training & Opleiding

Vragen? Neem gerust contact op!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +32 3 326 84 00 E-mail: info@eurosafesolutions.be