Gevelsystemen

Door de opkomst van 3D-modellering en nieuwe bouwtechnieken laten architecten en hun opdrachtgevers bijzondere gebouwen met unieke (glazen) gevels bouwen.

Deze state-of-the-art gevels leiden tot meer en andere onderhoudsvragen. Om onderhoud en reiniging veilig uit te kunnen voeren, is er een behoefte aan gevelsystemen die voor meerdere geveltypes in te zetten zijn.

Eurosafe Solutions ontwerpt en levert op maat gemaakte gevelonderhoudsoplossingen die de contouren van de gevel volgen. Zo kunt u elk geveldeel veilig onderhouden.

The Fold 25 bijzondere gevel

Toegespitst op uw situatie

Daken worden steeds meer gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk aan zonnepanelen, airco’s, telecommasten en luchtbehandelingssystemen. Daarnaast zien we ook veel meer dakterrassen, daktuinen, groendaken en bliksembeveiligingsinstallaties. De ruimte op het dak wordt daardoor gebruikt voor andere doeleinden dan het stallen van een gevelonderhoudsinstallatie.

Met het oog daarop zijn er lichtere en minder opvallende monorailsystemen ontwikkeld. Deze kunnen niet alleen worden gebruikt in combinatie met demontabele bovenloopsystemen, maar ook met Rope Access touwtechnieken. Hierdoor is elke gevel bereikbaar te maken, ongeacht de vorm of grootte van het gebouw.

Eurosafe Solutions speelt daar op in en installeert gevelsystemen toegespitst op uw gebouw, gevel en wensen. Conform de geldende wet- en regelgeving en normen. Van praktische Rope Access abseil ankerpunten tot horizontale en verticale monorail systemen voor gevelonderhoud. Van verrijdbare ladders voor glazen atria tot op maat gemaakte systemen die in staat zijn om mechanisch glazen gevelbekleding te plaatsen, te vervangen en te reinigen. In te zetten waar traditionele gevelonderhoudsinstallaties niet of moeilijk toepasbaar zijn.

Door een combinatie van lichtgewicht platforms, Rope Access abseilsystemen en verrijdbare ladders kunt u alle geveldelen veilig en efficiënt onderhouden. Bekijk hieronder de video van het onderhouden en reinigen van de Griffioen Toren in Eindhoven middels Rope Access klimtechnieken.

Rope Access klimtechniek - Griffioen Toren Eindhoven

Kostenefficiënt en esthetisch geïntegreerd

Voor het kiezen van het juiste gevelsysteem, is het belangrijk om in de ontwerpfase van het gebouw na te denken over onderhoud en reiniging.

Het aanbrengen van gevelsystemen als het gebouw al in gebruik genomen is, kan leiden tot hogere kosten. Daarnaast kan het de uitstraling van uw gebouw, waaraan van te voren veel aandacht is besteed, aantasten. Wij gaan graag voor oplossingen die esthetisch geïntegreerd zijn met uw gebouw. Met goed advies, de juiste keuzes en een goede planning verzekert u zich van een praktische, kostenefficiënte en veilige oplossing die het aanzicht van uw gebouw optimaal intact houdt.

Vragen? Neem gerust contact op!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +32 3 326 84 00 E-mail: info@eurosafesolutions.be