Vlakbij de hemel: keuring en onderhoud op the Snowden Summit - Snowdonia National Park in Wales

De poëet Gwyn Thomas schreef de tekst ‘The summit of Snowdon: you are here, nearer to Heaven’. Dit staat op de ramen en siert de ingang van het hoogste gebouw van Wales: Hafod Eryri – Snowdon Summit bezoekerscentrum van het Snowdonia National Park.

Nadat wij de valbeveiliging op dit bijzondere gebouw hebben ontworpen en geïnstalleerd, zorgen we ook voor de jaarlijkse keuring en het onderhoud.

Er is bij het plaatsen van de valbeveiliging gekozen voor een kabelsysteem waarbij het gebouw zo min mogelijk wordt aangetast. Het bezoekerscentrum en café is geopend in 2009 en trekt een half miljoen bezoekers per jaar.

Snowdonia National Park - Snowden Summit
Snowdonia National Park - Snowden Summit

Probleem

Met een hoogte van 1.085 meter boven de zeespiegel is het gebouw het hoogste punt van de Britse Eilanden buiten Schotland. Het is gebouwd op de top van de berg Snowdonia en moet bestand zijn tegen windsnelheden tot 240 km per uur (2x orkaan sterkte), slagregens en temperaturen tot -20 graden Celsius.. De gebouwbeheerder van Snowdonia National Park ging dan ook op zoek naar een betrouwbare partij met duurzame oplossingen.

Oplossing

Veilig werken op hoogte staat voorop. Met het plaatsen van een gebruiksvriendelijk kabelsysteem kunnen medewerkers zich aanlijnen, zodat zij veilig hun werkzaamheden op hoogte kunnen uitvoeren. Bovendien is er rekening gehouden met de impact op de omgeving. De uitstraling van het object wordt met het kabelsysteem zo min mogelijk aangetast. Door het gebruik van duurzame producten wordt het milieu ontzien.

Snowdonia National Park

Het gebouw ziet er na het plaatsten van de valbeveiliging nog even mooi uit als daarvoor. Daarnaast houden de voorzieningen zich goed onder de barre weersomstandigheden.

We zijn zeer tevreden.

Peter Trumper, gebouwbeheerder Snowdonia National Park

Resultaten

  • Valbeveiliging bestand tegen windsnelheden tot 240 km per uur (2x orkaan sterkte), slagregens en temperaturen tot -20 graden Celsius.
  • Minimale impact op de omgeving, de uitstraling van het gebouw en het milieu
  • Voldoet aan alle veiligheidseisen van het Snowdonia National Park
  • Personeel werkt veilig op hoogte
Snowdonia National Park - Snowden Summit

Vragen? Neem gerust contact op!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +32 3 326 84 00 E-mail: info@eurosafesolutions.be