Op maat gemaakte valbeveiliging voor grootste kunstobject van Schotland

Eurosafe Solutions heeft een valbeveiliging op het grootste kunstobject van Schotland ‘The Kelpies’ geïnstalleerd.

Met het veiligheidssysteem kunnen werknemers toegang krijgen tot de kunst. Onderhoud kan veilig uitgevoerd worden.

De paardenhoofden vormen het middelpunt van het 740 hectare grote Helix Park. Dat is gebouwd tussen Falkirk en Grangemouth. De kunstenaar Andy Scott heeft zijn inspiratie gehaald uit de geschiedenis van de werkpaarden die ooit de boten langs het nabijgelegen kanaal trokken.

Probleem

The Kelpies zijn twee 30 meter hoge stalen paardenhoofden van 300 ton. De vormen van deze objecten zijn niet doorgaans waardoor er een effectieve en veilige oplossing moest worden bedacht. Er moet veilig op hoogte worden gewerkt. Daarnaast had de aannemer SH Structures een probleem met het afwerken van de stalen buitenkant.

The Kelpies Schotland

Oplossing

Binnen elk van de paardenhoofden is een Söll ladder van 9 meter en van 21 meter geïnstalleerd. Er is voor dit systeem gekozen omdat het een veilig, esthetisch en kostenbesparend alternatief is voor traditionele kooiladders. De ladders zijn snel en efficiënt geïnstalleerd, zodat we de installatie van de stalen buitenkant met ons Rope Access team konden ondersteunen.

Resultaten

  • Efficiënt werkschema waardoor het project op tijd afgrond is voor de openingsceremonie;
  • Bijstand verleend met het installeren van de stalen buitenkant door middel van de inzet van ons Rope Access team;
  • Kostenbesparende en esthetische oplossing door de inzet van Söll ladders.

Waarom Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions bood een oplossing voor twee verschillende uitdagingen. Permanente valbeveiliging met ladders, maar ook het ondersteunen van het installeren van de stalen buitenkant. Het Rope Access team van Eurosafe Solutions kan daarin veel. Wij hebben ervaring met meerdere iconische gebouwen, onder andere in Engeland, Nederland en Noorwegen : The Shard, het Emirates Stadion, de luchthaven van Heathrow, De Resident in Den Haag en de Hardanger Bridge in Noorwegen.

Over SH Structures

Mark van Buiten, mede-eigenaar van Eurosafe Solutions, kwam in contact met de aannemer van The Kelpies tijdens een zakenreis. Aannemer SH Structures staat erom bekend complexe gebouwen en objecten te kunnen bouwen. The Kelpies is een prominent pronkstuk in hun werk.