Veilige daktoegang op The Aquatics Centre van Olympisch Park Londen 2012

  • Hoogte: 45 meter
  • Gewicht dak: 3.200 ton.
  • Bijzondere dakconstructie

Eurosafe Solutions speelde een belangrijke rol bij de bouw van het Olympisch park van Londen in 2012. Zo verzorgden wij de valbeveiliging op het London Aquatics Centrum.

Het London Aquatics Center ligt tegenover de WaterWorks rivier en maakt deel uit van het Olympisch Park. Met een prijs van 269 miljoen pond, is de bouw in 2008 begonnen en werd in 2011 afgerond.

Het Kalzip-dak heeft een gewicht van meer dan 3.200 ton en heeft de vorm van een golf. Dit gebouw volgt daarmee de golven van het water van de rivier. Dit terwijl het ook opgaat in de omgeving. Na de Olympische Spelen moet dit bijzondere gebouw toegankelijk blijven voor andere evenementen. Op dit moment glorieert het pand als zwem- en fitnesscentrum.

Probleem

De bijzondere vorm van het Kalzip-dak zorgde voor een uitdaging als het gaat om een veilige daktoegang en het bouwen van de constructie. Daarnaast wees de Olympic Delivery Authority (ODA) gezondheid en veiligheid aan als hoogste prioriteiten bij de bouw van de locaties, de infrastructuur en het Olympisch park voor Londen in 2012.

Oplossing

Eurosafe Solutions bood een speciaal valbeveiligingssysteem waardoor het installeren van het iconische dak toegestaan was. Wij hebben een systeem ontworpen waarbij tijdelijke Latchways kabelsystemen zijn geïnstalleerd zodat er veilig en verantwoord op hoogte kon worden gewerkt. De bouwwerkzaamheden konden op deze manier veilig worden uitgevoerd, rekening houdend met de gebogen dakrand. Hiermee voldeed het gebouw aan de gezondheids- en veiligheidseisen van de Olympic Delivery Authority (ODA).

Resultaten

  • Veilig en verantwoord werken op hoogte bij een gebogen dakrand;
  • Door voor een veilige werksituatie tijdens de bouw te zorgen, mocht het iconische gebouw neergezet worden;
  • The Health and Safety Executive (HSE) riep de realisatie van het Olympisch park uit als voorbeeld voor andere projecten van een eenzelfde grootte.

Vragen? Neem gerust contact op!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +32 3 326 84 00 E-mail: info@eurosafesolutions.be