Innovatieve valbeveiliging op Hardangerbrug Noorwegen

Werken op 225 meter hoogte vereist betrouwbare en efficiënte valbeveiliging. Tussen twee de fjordwanden in heeft Eurosafe Solutions een valveiligheidssysteem geïnstalleerd op de Hardangerbrug in Noorwegen.

Mensen die op de brug werken, moeten beschermd worden tegen vallen van deze extreme hoogte. De strenge wet- en regelgeving in Noorwegen zorgt er ook voor dat een betrouwbaar veiligheidssysteem de hoogste prioriteit krijgt.

Probleem

Het brugdek van deze brug hangt 55 meter boven de waterspiegel en heeft een overspanning van 1.310 meter. De hellende kabels die de pilonen van de brug met elkaar verbinden, zorgen voor een ontwerp- en uitvoeringstechnische uitdaging om tot een veilige en comfortabele werksituatie te komen. Werken op zulke hoogtes zorgt voor veeleisende werkomstandigheden met harde wind en zware regenval.

Oplossing

Het Bridgelatch systeem van Latchways is een innovatieve oplossing voor hellende constructies zoals bruggen. De Bridgelatch loopwagen beweegt over de kabelbevestigingspunten heen en hoeft hierdoor niet te worden losgekoppeld. Zo is de gebruiker altijd gezekerd. Geen overbodige luxe op deze hoogte.

Resultaten

  • Door de doorloop over de bevestigingspunten, wordt de medewerker continu, op elk hellend deel van de brug, beschermt tegen vallen.

Bekijk hieronder de video van dit hele project.

The Hardangerbridge, Noorwegen - Eurosafe Solutions

Vragen? Neem gerust contact op!

Eurosafe Solutions

Eurosafe Solutions

Telefoon: +32 3 326 84 00 E-mail: info@eurosafesolutions.be