Training & Opleiding

Eurosafe Solutions biedt trainingen voor veilig werken. Onderzoek toont aan dat als u medewerkers en onderaannemers tijdig traint, u het veiligheidsbewustzijn vergroot. Ook beperkt u de risico’s en reduceert u uw aansprakelijkheid.

Naast trainingen voor veilig werken op hoogte, bieden wij specifieke trainingen aan. Zoals trainingen voor redding & evacuatie en instructiesessies voor het veilig gebruik van harnassen, lijnen en loopwagens. Maar ook trainingen voor bijvoorbeeld horizontale en verticale systemen en voor veilig werken met hoogwerkers en in besloten ruimtes.

Jaarlijks kunnen uw medewerkers bij ons terecht voor een Safety Toolbox. Een toolbox is een korte (opfris)sessie met een duidelijke boodschap over wat iemand moet weten om veilig te kunnen werken. Het maakt de deelnemers bewust van de gevaren bij werkzaamheden in risicovolle situaties en leert ze welke maatregelen te nemen.

Redding & Evacuatie

Wat als er bij het werken op hoogte of in een besloten ruimte iets mis gaat? Als iemand valt of onwel wordt. Wist u dat als iemand bewusteloos in een harnas hangt, na 15 minuten al in een levensbedreigende situatie verkeerd? Het lichaam kan niet langer dan 15 minuten in een harnas hangen. Dat terwijl het de hulpdiensten vaak langer kost om ter plaatste te komen.

Zelfredzaamheid is dus van groot belang en kan levens redden. Wij bieden, naast de juiste middelen, specifieke Redding & Evacuatie trainingen aan. Hoe voert een medewerker in verschillende situaties veilig een redding uit. Hoe iemand veilig te evacueren.

Training & Opleiding Eurosafe Solutions

Trainingsbehoefte en administratie

Het vertrekpunt voor een training is een inventarisatie van de trainingsbehoefte. Hierdoor worden overbodige trainingen en doublures in de trainingsstof voorkomen. De motivatie van medewerkers wordt hierdoor bevorderd en bespaart op trainingstijd en dus -kosten.

Om u te ontzien, neemt Eurosafe Solutions de administratie voor het tijdig trainen van uw medewerkers graag over. Dit zorgt voor minder administratieve lasten zodat uw Total Cost of Ownership wordt verlaagd.

Succesvolle afronding

Na succesvolle afronding van een training ontvangt de deelnemer een persoonlijke pas. Hiermee kan de cursist aantonen dat hij/ zij opgeleid is in veilig werken in een bepaalde omgeving.

Daarnaast weet de deelnemer wat te doen in geval van calamiteiten. Dit minimaliseert het risico op ongevallen. En beperkt de kans op schade aan uw object en aan de veiligheidsvoorzieningen.